Hvorfor State of Mind er så griseviktig i Business

Comment

Hvorfor State of Mind er så griseviktig i Business

Det handler om tid. Dårlig tid, god tid, fravær av tid, tid er penger, tid er den ultimate luksus. "It's the only thing you can't buy. I mean, I can buy anything I want, basically, but I can't buy time,” sier Warren Buffet.

Hva har så tid med State of Mind å gjøre? Jo, alt. Siden det meste av jobbhverdagen for mange betyr møter og atter nye møter sier det seg selv at hvis vi kan korte ned tiden på møter fordi kvaliteten og effektiviteten på møtene går opp, vil vi ha mere tid til å tenke de lange og store linjene, som til syvende og sist er helt avgjørende for å lykkes. 

Canva

Canva

Hva er State of Mind da, Aja?

Enkelt forklart, skal jeg her dele våre sinnstilstander i tre deler:

  1. Jeg kjenner meg rolig, glad, produktiv, ser muligheter, er klartenkt. Jeg samhandler godt med folk. 

  2. Jeg kjenner meg urolig, stresset, blir lettere irritert, vanskelig å tenke klart. Det ender oftere med langtekkelige diskusjoner, som egentlig ikke leder noen vei.

  3. Jeg kjenner meg forbannet, lei, angstfylt, ser mørkt på verden. Synes de fleste rund meg er idioter. Tenker mye på å si opp/gi opp jobben jeg er i.

Vi mennesker er født til å tenke. Vi er tenkere og vi har konstante samtaler med oss selv inne i hodene våre. Se for deg at du tar samtalene/tankene ut av hodet ditt og plasserer de i en person ved siden av deg i sofaen.

Personen sier nå alt høyt som du tenker. Altså sier ALT høyt non-stop. Bla bla bla….Jeg tror den personen ganske fort hadde fått seg en på trynet eller i det minste ble bedt om å holde kjeft i noen salige minutter. 

Jeg må bare fundere litt på det her med alle disse tankene våre, for det er jo slik på godt og vondt at vi konstant lever i opplevelsen av tankene våre. Kontinuerlig. 24/7/365 ∞. 

Tanker og følelser henger 100% sammen. Bare prøv å tenk på noe trist og samtidig føle glede og lykke i hjertet. Umulig. 

Eller tenk at du tar en sitron foran deg, skjærer den i to, presser litt saft ut av og drypper sitronjuicen på tunga. Kjenner du litt mere vann i munnen nå enn for 23 ord siden? Tenkte meg det ja. Kroppen reagerer på noe du tenker i øyeblikket. 

I arbeidslivet og forøvrig ellers i livet er vi avhengig av at tankene våre fungerer, slik at vi kan leve godt i et samfunn med regler, rutiner, samarbeid, parforhold, plikter, helsa, matlaging og alt det som livene våre inneholder. Det motsatte er dyriske tilstander, som vi ser i bedrifter, som midlertidig er ute av (mental) balanse.

Her i denne artikkelen, skal jeg fokusere på hvordan vi kan optimalisere oss selv i arbeidslivet ved å bevisstgjøre State of Mind.  

Essensen, i grove trekk:

  • Legg merke til hvor du er i den mentale heisen. Er du høyt oppe i etasjene og har oversikt, er du på ditt mest klartenkte. Du er ikke så høyt oppe at du bare svever i skyene i vill eufori, men du er i den gode følelsen av flyt, åpenhet og perspektiv. Du er på plass i deg selv, jorda og trygg. Dessuten føles livet uanstrengt, selv om det er mye du skal forholde deg til. 

  • Tar du heisen litt ned i etasjene og havner ca midt på, fungerer du fortsatt OK, men er ikke like genial eller klartenkt og kanskje også litt mere utålmodig og havner mere i diskusjoner med folk. Du har også tendenser til å ta forhastede beslutninger, som ikke alltid viser seg å ha ønsket resultat. Du er rett og slett ikke like smart her, som høyere oppe. Usikkerhet, rastløshet, flere negative tanker, dårlig søvn, bekymringer kommer mere og mere til syne her. 

  • Kjører du enda lenger ned i etasjene, merker du det først og fremst på stressnivå, ting føles overveldende, du krangler mere, andre rundt deg krangler mere, barna dine blir urolige og usikre og kollegaene dine også. Her nede er vi, vil jeg påstå, midlertidig ubrukelig. Litt sånn som det gamle pausebildet på TV. #pause #tekniskfeil #systemshutdown

2.png

Har du noen gang studert små barn, hvordan de naturlig går fra å være helt i kjelleren til å poppe opp igjen til Hero of the Day?

Her er det mye å lære for oss voksne også, eller kanskje noen vil si mye å av-lære…Så vidt jeg vet har vi alle vært barn en gang med disse medfødte egenskapene.

Her er to måter å bevisstgjøre State of Mind.

1. Det aller viktigste er å legge merke til HVOR i heisen du er. Legger du merke til det, så vet du også automatisk hvor smart og klartenkt du er i øyeblikket. Er du i bekymringens og problemenes og diskusjonenes etasje, så bør du raskt som svint komme deg inn i heisen igjen og vente til den automatisk går opp. Gi slipp, gå “innover”, altså bare legg merke til følelsene, jeg mener følelsene og IKKE tankene. La tankene leve sitt eget liv akkurat nå og bare legg merke til selve følelsen, selv om den er ubehagelig. Det er nemlig trikset som får heisen til å ta deg oppover i etasjene igjen. Hold deg fast, ikke si så mye, så unngår du mulig skade. 😇🤯

Jeg gjentar. Legg merke til din State of Mind. Er den i de lavere, mere instinktive flight/fight etasjene, gå tilbake inn i heisen, kjenn på følelsen du er i, vent til den går over av seg selv. Følelser endrer seg av seg selv til det bedre, bare vi slutter å pushe de bort. Lover.

Jeg vet du klarer dette, selv uten smokk (les kaffekopp/snus/alkohol/sjokolade etc) og transformasjonen fra kjipt til klart igjen, går raskere og raskere for hver gang du gjør det, slik at du også kan ta i bruk dette selv mens du sitter i et møte. 😃

Den magiske knappen for å komme opp i etasjene igjen, er altså å legge merke til hva som rører seg på innsiden. 

Jeg kjenner en dame som slet veldig med spiseproblemer. En dag fikk hun en stor innsikt, en ny idé. Fra nå av skulle hun tillate seg selv å spise alt i verden bare hun FØRST satte seg ned og kjente på den dårlige og vonde følelsen hun ofte fikk i brystet. Etter den dagen, så endret alt seg. Hun sluttet med å pushe unna de kjipe tankene med mat og da hadde hun hverken lyst på en boks med Nutella eller en tube majones lenger. Eller Nutella med majones. True story. Hun gikk ned 136 kg i rekordfart…Uten viljestyrke, kun bevissthet.

2. Hva om en i teamet vårt tydelig har satt seg fast i heisen sånn mellom 4de og 5te etasje og er i et lavt humør?

Det vi vanligvis gjør er å gå inn og prøve å overbevise vedkommende igjennom argumentasjon. Funker det for å komme til et godt resultat? Meget sjeldent. Vi merker heller anstrengt atmosfære, forurenset luft, dårlig stemning og tankestøy.

Vi kan vanligvis ikke få et menneske oppover i heisen ved å putte flere tanker/meninger inn i hodet på det. Hodet er allerede fullt. Det blir som å prøve å fylle et allerede fullt glass med vann med enda mere vann. Det renner over. Det er i mine øyne sløsing av verdifull energi og ressurser. Personen er i en midlertidig low State of Mind og det er kun det vi først skal legge merke til. Hva kan vi så gjøre?

Først må vi legge merke til hvor vi selv er i løypa. Hvor jorda vi er, som jeg liker å kalle det. 

Når jeg føler meg jorda, så kan ikke ord eller andres trøbbel-tanker vippe meg av pinnen. Jeg tar ikke ord og midlertidige tanker så bokstavlig og iallfall ikke personlig. Dette er utrolig viktig: Ikke ta en person sine ord personlig når han/hun er i en low State of Mind. De vet ikke hva de sier, det er bare humøret som snakker. Dette gjelder forresten også i parforholdet og ikke minst med ungene våre. Super viktig altså. 

Men…vi er jo så utrolig vant til å ta alt som blir sagt så himla seriøst, hvordan skal vi navigere i et møte nå da hvis vi ikke skal ta tankene seriøst? Jeg skulle gjerne hatt en magisk formel her, som skjærer alt under samme kam, men her må vi bruke kreativiteten og eksperimentere med hjertet og hodet. Yeeey.

Det er her godt lederskap blir så viktig. Noe av det aller, aller viktigste en leder kan gjøre er å fasilitere god stemning i rommet og adressere State of Mind. Midlene vi har er først å ta vare på vår egen sinnsstemning, deretter være bevisst på pauser for å få inn nye og friskere tanker, vi kan også være mere direkte og si det som det er:

“Jonas, du virker litt stressa/travel/ikke til stede/oppkavet/utafor/lei deg/sinna etc nå, jeg synes vi skal ta 5 min før vi starter så vi rekker å puste/jorde oss/være og 100% til stede i møtet og starte med en god feel og tilstedeværelse. Ta så en åpen og uformell prat med Jonas under 4 øyne og se hvordan du kan hjelpe.

Det er ikke noe vits å starte et møte hvis noen eller en i gruppa er i et lavt humør. Da kan vi holde på i 2 timer på stedet hvil. Det blir som å løpe på en tredemølle. Sliten, men har ikke flyttet deg et pøkk. Tar du en hit refresh før du begynner eller midt i hvis det koker for mye, vil samarbeidsevnen gå opp betraktelig. Dét gir resultatene vi ønsker!

Dette er som du skjønner veldig forenklet igjen, men jeg håper du ser essensen. Jeg mener ikke man skal bli redd for diskusjoner eller unngå uenigheter, de er viktige også, men det er to måter vi kan være uenig på. Den ene er at vi kan være uening fra et lavt sted, low State of Mind eller vi kan være uenig fra et jorda sted og ha en lyttende dialog, være åpne for at det alltid er mulig å se noe nytt. Slike diskusjoner eller samtaler blir matnyttig og stimulerende.

Når vi lar systemet vårt, altså kroppen vår jobbe for oss, så graviterer vi alltid tilbake til balanse og overskudd. Letteste måten å gjøre det på er når vi slutter å tenke på tankene våre som sannheter og bare lar de være litt i fred uten at vi blander oss inn så mye. Da slutter de nemlig å mase slik. Kjenn heller på følelsen uansett hvilken farge den har, ikke tolk, la de bare være følelser og ta det derfra. Da stiger IQ og EQ helt av seg selv i rekordfart.

3.png

Vi trenger ikke hekte oss på alt som blir tenkt i hodene våre, det er utrolig slitsomt. Det er nemlig så (sykt) deilig når vi slutter å være slik i veien for oss selv. Da kobler vi på vår egen medfødte evne til å reise oss opp og ta et skritt til fremover igjen. Akkurat slik vi lærte å gå. Helt av oss selv, uten manualer og teknikker. 

Lykke til på reisen, jeg kommer gjerne på en inspirerende prat neste gang du befinner deg på takterassen eller i en kjeller et sted! #resilience #rooftopview #mountainview #clarity

Smil fra Aja 😃
Comment

Gruer du deg til de vanskelige samtalene?

Comment

Gruer du deg til de vanskelige samtalene?

Har du lederansvar og gruer deg til de vanskelige samtalene?

Det er du ikke alene om. Mange ledere er konfliktskye og liker ikke å være "kjipe". Men det finnes et alternativ til å holde på en god følelse under en vanskelig samtale også.

Ta en titt på videoen under og bli mere kjent med meg. Det tar ett minutt. 🎞⬇️

Ønsker du å lære mere, så klikk deg inn, book en tid og så tar vi det derfra!

https://lnkd.in/dPsKMAJ ☎️💻 30 minutter med Aja

Comment

My vision statement

Comment

My vision statement

My vision is that every human being on this planet should have access to psychological freedom independent of their background, ethnicity, religious belief or nonbelief, and differences in sexual orientation. 🌍

 

📈So, why do I choose to work in the Business world if this is the base of my passion?

 

⏰And why do I look forward to getting up in the morning and do my work?

 

Well. Business generally moves fast. And even though I am a person with stamina in the long run, I am also impatient. Life is pretty short, so we better get out there and make a (positive!) difference now. That's why I choose to work in the business world. A fast and lasting impact that benefits business and the people in it.🌅

So, how do I share this in business and in what form?

I dedicate myself to results. When we start a workshop, it is the desired results or solutions to a (big) challenge that is the main focus. 

I don't focus on the soft stuff, it will emerge naturally for the specific group I work with, but mainly I focus on the mechanics behind clarity and what makes people find the solutions the company seeks. When collaboration is at its peak and insights start to flow, it is mind-blowing what can come up.

When executing your work no longer feels like a never-ending treadmill session, but more like running in nature with forests, sun, hills and sea views, you will have so much more power and happiness (and therefore results) in your daily work-life. And who wouldn't want that for a change? 👊🏻

#showup

#bepresent

#beyourself

You are also welcome to listen to my podcast Suksesspillen on iTunes and Podbean (Android). The podcast is in Norwegian mainly, but has also great/insightful English interviews with some of the best business developers in the world.

Podbean: SUKSESSPILLEN https://ajahumm.podbean.com

Podcast iTunes: https://goo.gl/bvrYKp

Curious to know more about how I work? Please send me a note on aja@ajahumm.com

ajahumm.com

Comment

Why all this fuzz about creativity?

Comment

Why all this fuzz about creativity?

II guess you have heard all the buzzing about how important creativity is for developing your business, for having an exciting and fulfilling personal life, for playing with your children with an open and loving feel, and at last, did I mention creativity in the bedroom???

 

My whole life I have been surrounded by creative and artistic people. I got my first violin at the age of 3 from my Swiss grandfather whom happened to be a professional violinist, composer and conductor. My grandmother was a piano teacher. My uncle is a world-class graphic designer and painter.When it came to my mother, she happened to be a very active single mom, and I think my sister and I have attended practically every choir rehearsal, music theater rehearsal, concerts, festivals, live jazz brunches and concerts and art exhibitions from the earliest age…. Even her music studies at the university we occasionally attended. (I played with John Cage at the age of 8 and I remember I was banging on some sort of wooden stick to make artistic noise).

 

I have a Master degree in music, played with the best orchestras and soloists, toured the world, but did I feel creative? Well, yes I did. Sometimes. “In the moment” on stage playing in a group where everything was floating perfectly and everybody was 100% tuned in, I would be in my creative self, so to speak…Or when I was practicing the violin in my solitary practice room I could get all sorts of creative ideas and thoughts.Most of the time though, I did not feel creative and free…Really not. Rather I was trying to be a “good girl” or a “good student” or employee and do my very best to please peoples expectations. Or at least what I THOUGHT were their expectations…

 

 

I love this quote from the genius Albert Einstein: The intuitive mind is a sacred gift. The analytical mind it´s faithful servant.

 

I would love to share with you this very rare recording of Einstein playing Mozart sonata on the violin. It lasts 6.31 minutes and that might sound like an eternity in todays rapid world, but I assure you that this historical moment is worth it. When you slow down to listen, you even might get some brilliant ideas or solutions as a bonus.

 One day I decided to do something about this unsatisfying feeling of trying to please others expectations, the feeling that I thought kept me from me being happy and creative. I went out and dressed myself naked. I would tell the world the truth about how I was feeling. With that purpose in mind, I started my coaching education with the goal of becoming creative and free.I was so much looking forward to learn everything possible that would come my way. As a good student I (usually) am, I worked hard, learned and practiced the techniques, read lots of books, trained with the best in the field all over the world and took a dozen personality tests, strength finder tests, and for sure, it helped me a lot to become much more wiser about myself and how the human brain works (or doesn´t work…) and my clients at the time also noticed a significant positive change.But why did all this mental and physical hard work towards being in a creative, free flow on or off stage not work EVERY TIME? I wish I knew….


Then there was a new buzz…People whom I trusted and also consider to be very intelligent and successful started to talk an write about that everything had to do with thought and our consciousness and mind and that these three principals even were universal…That there was nothing to be afraid of anymore because everything was just thought anyway and that we could give our analytical brain vacation most of the time because by doing that, the right insights would occur…Sounded so easy and almost a bit provocative to me.


Ask yourself, how important is it for you to have:


A clear mind.


Finding the ultimate solutions and ideas.


To perform at your best without it wearing you out.


Have you ever tried paddling? Or watched skilled rowers float quietly and effortlessly down the river looking like they are in total unity with the water? Can you imagine if they would start to fight the natural flow of the water, how hard it would be to get the boat moving and how exhausted they quickly would become?


Or imagine a glass bowl of dirty water, full of particles that makes the water totally non transparent. What actions will you take to clear the water up?None. You wait until all the dirt sinks to the bottom and then the water clears up all by itself.


Does your mind ever feel like unclear, restless water full of particles and dirt?


The same principle can be adopted to your mind.With this simple knowledge I have discovered the key to accessing my creativity and freedom. Wow. Powerful stuff.


At the same time I have also become very attentive to when my analytical thoughts activate. Sometimes I want them there, but when I prefer being in a creative and free state where I find myself to be much more productive and make better decisions, I calm down (usually in seconds) and enter the good feeling and a quieter mind.


The cool thing is that the access is only one thought away. For me that changed the world.


How does all this relate to business?


Have you ever:


Wanted to be creative, but something was stopping you?


Struggled with making decisions?

Overloaded with work?

Felt stress?

Had short deadlines?

Conflicts in the workplace or with clients?

Found yourself stuck in a problem?

Experienced anxiety or stage fright?


In all these matters it is your thoughts that creates the unwanted problem feeling and therefore you can quickly create new thoughts that takes away the unwanted feeling/thoughts.


Sounds too easy? Or too difficult?


The good thing is that you do not have to do anything to get there. Just wait a few seconds to the water clears up and you are back. No “positive thinking BS” is required either. Feel when the boat sails with the stream again. You know the good feeling. Maybe you forgot it for a while, but I assure you, you know when it is there.

Comment

Mentor i PWN nettverket

Comment

Mentor i PWN nettverket

Er du kvinne og leder eller ønsker å bli det? Jeg er nå en del av PWN nettverket og tilbyr mentoring igjennom PWN, så ta kontakt her: https://pwnoslo.net

Aja

Comment

ARTIKKEL I LEDERNYTT

Comment

ARTIKKEL I LEDERNYTT

“Hjerne på speed”, ny artikkel i LedernyttHar du en travel hverdag? Skulle du ønske døgnet hadde 30 timer? Les min siste artikkel om travle hjerner i Ledernytt, Norges ledende magasin for ledere.

 

Jeg anbefaler på det varmeste for deg og din bedrift  å slå til på dette gode tilbudet og motta 1 års abonnement på Ledernytt. Du vil få inspirasjon, godt lesestoff og meget relevante tips for å øke kompetansen på ledelse i din bedrift eller for deg personlig.

Ønsker deg en fantastisk høstdag!

 

Comment

New Podcast #englishedition Ken Manning Ph.D.

Comment

New Podcast #englishedition Ken Manning Ph.D.

Curious to understand more about the human mind and how it is designed for brilliance and efficiency?🗝

Listen to these well-spent and interesting 23 min. featuring Ken Manning Ph.D., on my new Podcast episode of Suksesspillen-English Version. 

Go for a walk or listen in the car. If you really listen closely, with an open, relaxed mind, your life might actually change for good. 📈🤝

#thedesignforsuccess #is #here #now 

Podbean: https://lnkd.in/ePaSCiH

iTunes: https://lnkd.in/eYFNrSj

Subscribe to the channel and you will get the newest updates.

www.ajahumm.com

 

Comment

Robin Charbit from Insight Principles on Suksesspillen

Comment

Robin Charbit from Insight Principles on Suksesspillen

🇬🇧English edition alert.

Podcast SUKSESSPILLEN #4

Proudly presenting business trainer and coach Robin Charbit directly from London sharing 30 min of powerful help and insights on our build-in Design-For-Success. 

Perfect for anyone that likes to know more about the secret behind how to thrive without unnecessary pain and struggle.

 #success #from #the #inside-out #gives #you #the #power #you #need #to #succeed #nomorehashtagsneeded  

iTunes: https://lnkd.in/eVHZm8b Podbean: http://ajahumm.podbean.com

 

Comment

Executive coachen som spiller på flere strenger...🎻

Comment

Executive coachen som spiller på flere strenger...🎻

Hola,

25. August. Klokka er 2330. Jeg står og skjuler meg bak scenen i den lille sprekken mellom de store LED skjermene. Røykmaskinen går for fullt, det er over 30C i lufta. Håndflatene blir unaturlig klamme og svette. 

Himmelen er svart, kun lyst opp av månen og Karlsvogna. Petter Stordalen, Gunhild, mitt tidligere store idol Magne Furuholmen (fra A-ha ) og 100 talls andre signifikante norske mennesker står og venter på meg.

Plutselig løsner strengene. Fuktigheten og varmen i lufta får fiolinen til å frike. Shit. Panikk. Finner ikke stemmetonen for DJ'en fra Sverige spiller fullt på anlegget og jeg hører ingenting av meg selv.            

Tracksene går...Solveigs sang i Games of Thrones stil. Jeg har omsider funnet veien inn til scenen igjennom røyk og lys. Stemningen er til å ta og føle på. #magi 

Så kommer helt uventet en 7 meter stor heliumballong lyst opp i fantastiske farger, seilende inn fra himmelen med en hvitkledd gudinneaktig trapesartist hengende under. 

Vakkert med lys, kjærlighet og overraskelser, men har denne historien med deg å gjøre egentlig? Ikke et business eller forretningsproblem å skue på mils omkrets her...

Har du noen gang følt prestasjonspress på et område i din jobbhverdag? Eller har du noen ganger IKKE følt redsel for å holde en tale eller snakke til en forsamling mennesker. 

I følge en berømt amerikansk studie fra 1973 (og siden etterprøvd med samme utfall) var Top 1. "Fear of public speaking" 40,6%, mens "Death" lå på en lav 7,6%.

Tror du jeg noen sekunder kjente på presset da jeg ble presentert som Norges beste fiolinist? Hallo? Tror du jeg ble "tatt" av tankene mine og kjente på nervøsitet og press jeg også? Jepp. Jeg skalv i beina, trodde jeg skulle få jernteppe og dø etc etc. Men...siden jeg tross alt har levd og jobbet så mye med bevissthet om hvordan disse tankene våre virker [og stått på scenen profesjonelt i 23 år], så greide jeg allikevel å ikke tro på de tankene og ta de som "sannheter", men heller stole på at jeg har alt jeg trenger inni meg 100% til å utføre oppgaven.

Selv om det i øyeblikket ikke føltes slik. Sannheten er at jeg har fått et helt annet forhold til prestasjon nå etter jeg lærte om disse tre grunnleggende prinsippene for oss mennesker. Det er helt mindblowing for å se det på godt norsk. 

Det er mange situasjoner i hverdagen, som blir så utrolig mye lettere, når vi forstår hvordan tankene våre [og barnas/partners/kollegaer] fungerer. Det gjør rett og slett livet bedre på alle plan. Vi blir roligere, får større klarhet, ser ting bedre rett og slett. 

Les mere om mitt "aldri mere prestasjonsangst" tilbud til deg her og send gjerne en mail tilbake med tanker og spørsmål, så kan vi se om det er noe for deg. 

Verdifull læring du også kan ta med deg på jobb, {{firstname}} [slik jeg gjorde her på Mallorca].

Inspirerende og solvarm hilsen fra Aja

P.S. Visste du at det vi tenker rundt "selvfølelse" også er en "tanke"? At det er mye lettere å bygge gode og trygge medarbeidere, når vi bare ser det? At selvfølelse og selvtillit faktisk er noe vi er født med helt naturlig? Jeg har sett undere skje med kursdeltakere når de ser nettopp dette. Fra å nekte å samarbeide eller være totalt umotivert eller kaotisk, til å bli det beste teamet du kan tenke deg.

Fra baksnakking i kantina, til en raus, positiv bedriftskultur. Fra å være innesluttet og taus, til å bli åpen og delende.

Det er nettopp disse transformasjonene, som driver meg til å hjelpe deg også. 

Helgens tips No1: Sett pris på ALLE tanker fra deg selv og de rundt deg. Det vil være litt uvant, siden vi er vant til å måle tanker, som gode eller dårlige, men prøv i dag å legg på et filter, som setter pris også på de såkalt "dårlige" tankespinn [litt som sukkerspinn]. Kanskje går de over i noe annet raskere enn du tror? Send gjerne tilbakemelding på hvordan det går. #

No2: En av verdens mektigste ledere, nemlig fantastiske Satya Nadella CEO i Microsoft kom med bok på tirsdag. Jeg har begynt å lese og det anbefaler av hele mitt hjerte. Umulig å legge fra seg. Wow. For et menneske. Klikk her #hitrefresh

Comment