Viewing entries in
Aja i Media

ARTIKKEL I LEDERNYTT

Comment

ARTIKKEL I LEDERNYTT

“Hjerne på speed”, ny artikkel i LedernyttHar du en travel hverdag? Skulle du ønske døgnet hadde 30 timer? Les min siste artikkel om travle hjerner i Ledernytt, Norges ledende magasin for ledere.

 

Jeg anbefaler på det varmeste for deg og din bedrift  å slå til på dette gode tilbudet og motta 1 års abonnement på Ledernytt. Du vil få inspirasjon, godt lesestoff og meget relevante tips for å øke kompetansen på ledelse i din bedrift eller for deg personlig.

Ønsker deg en fantastisk høstdag!

 

Comment

Executive coachen som spiller på flere strenger...🎻

Comment

Executive coachen som spiller på flere strenger...🎻

Hola,

25. August. Klokka er 2330. Jeg står og skjuler meg bak scenen i den lille sprekken mellom de store LED skjermene. Røykmaskinen går for fullt, det er over 30C i lufta. Håndflatene blir unaturlig klamme og svette. 

Himmelen er svart, kun lyst opp av månen og Karlsvogna. Petter Stordalen, Gunhild, mitt tidligere store idol Magne Furuholmen (fra A-ha ) og 100 talls andre signifikante norske mennesker står og venter på meg.

Plutselig løsner strengene. Fuktigheten og varmen i lufta får fiolinen til å frike. Shit. Panikk. Finner ikke stemmetonen for DJ'en fra Sverige spiller fullt på anlegget og jeg hører ingenting av meg selv.            

Tracksene går...Solveigs sang i Games of Thrones stil. Jeg har omsider funnet veien inn til scenen igjennom røyk og lys. Stemningen er til å ta og føle på. #magi 

Så kommer helt uventet en 7 meter stor heliumballong lyst opp i fantastiske farger, seilende inn fra himmelen med en hvitkledd gudinneaktig trapesartist hengende under. 

Vakkert med lys, kjærlighet og overraskelser, men har denne historien med deg å gjøre egentlig? Ikke et business eller forretningsproblem å skue på mils omkrets her...

Har du noen gang følt prestasjonspress på et område i din jobbhverdag? Eller har du noen ganger IKKE følt redsel for å holde en tale eller snakke til en forsamling mennesker. 

I følge en berømt amerikansk studie fra 1973 (og siden etterprøvd med samme utfall) var Top 1. "Fear of public speaking" 40,6%, mens "Death" lå på en lav 7,6%.

Tror du jeg noen sekunder kjente på presset da jeg ble presentert som Norges beste fiolinist? Hallo? Tror du jeg ble "tatt" av tankene mine og kjente på nervøsitet og press jeg også? Jepp. Jeg skalv i beina, trodde jeg skulle få jernteppe og dø etc etc. Men...siden jeg tross alt har levd og jobbet så mye med bevissthet om hvordan disse tankene våre virker [og stått på scenen profesjonelt i 23 år], så greide jeg allikevel å ikke tro på de tankene og ta de som "sannheter", men heller stole på at jeg har alt jeg trenger inni meg 100% til å utføre oppgaven.

Selv om det i øyeblikket ikke føltes slik. Sannheten er at jeg har fått et helt annet forhold til prestasjon nå etter jeg lærte om disse tre grunnleggende prinsippene for oss mennesker. Det er helt mindblowing for å se det på godt norsk. 

Det er mange situasjoner i hverdagen, som blir så utrolig mye lettere, når vi forstår hvordan tankene våre [og barnas/partners/kollegaer] fungerer. Det gjør rett og slett livet bedre på alle plan. Vi blir roligere, får større klarhet, ser ting bedre rett og slett. 

Les mere om mitt "aldri mere prestasjonsangst" tilbud til deg her og send gjerne en mail tilbake med tanker og spørsmål, så kan vi se om det er noe for deg. 

Verdifull læring du også kan ta med deg på jobb, {{firstname}} [slik jeg gjorde her på Mallorca].

Inspirerende og solvarm hilsen fra Aja

P.S. Visste du at det vi tenker rundt "selvfølelse" også er en "tanke"? At det er mye lettere å bygge gode og trygge medarbeidere, når vi bare ser det? At selvfølelse og selvtillit faktisk er noe vi er født med helt naturlig? Jeg har sett undere skje med kursdeltakere når de ser nettopp dette. Fra å nekte å samarbeide eller være totalt umotivert eller kaotisk, til å bli det beste teamet du kan tenke deg.

Fra baksnakking i kantina, til en raus, positiv bedriftskultur. Fra å være innesluttet og taus, til å bli åpen og delende.

Det er nettopp disse transformasjonene, som driver meg til å hjelpe deg også. 

Helgens tips No1: Sett pris på ALLE tanker fra deg selv og de rundt deg. Det vil være litt uvant, siden vi er vant til å måle tanker, som gode eller dårlige, men prøv i dag å legg på et filter, som setter pris også på de såkalt "dårlige" tankespinn [litt som sukkerspinn]. Kanskje går de over i noe annet raskere enn du tror? Send gjerne tilbakemelding på hvordan det går. #

No2: En av verdens mektigste ledere, nemlig fantastiske Satya Nadella CEO i Microsoft kom med bok på tirsdag. Jeg har begynt å lese og det anbefaler av hele mitt hjerte. Umulig å legge fra seg. Wow. For et menneske. Klikk her #hitrefresh

Comment